Teatrul Nelegiuit

Teatrul Nelegiuit

Ideea unui teatru militant datează din 2005, când regizorul Bogdan Tudor Pelerin a imaginat structura Teatrului Nelegiuit din dorința de a-şi crea un context nou pentru proiectele care îl bântuie.

Teatrul Nelegiuit a rămas doar idee până în 2011. Dar poate că nicicând nu e un moment mai bun să începi ceva nou decât pe timp de criză, iar Teatrului Nelegiuit îi stă bine cu criza – e criză de discurs critic, de resurse, de continuitate. Teatrul Nelegiuit vrea să se confrunte cu toate acestea și să producă un conținut nou. Nu vrea și nu are pretenția de a reinventa lucrurile, ci vrea să fie activ și să reacționeze la ce îl mișcă sau neliniștește, trecând totul prin filtrul său personal. Vrea să fie critic fără a fi justițiar. Are ceva de spus despre subiecte la limită şi vrea să facă dreptate unor teme neglijate ca fiind marginale și lipsite de interes teatral.

Teatrul Nelegiuit e preocupat de actualitate – de globalizare, de contextul politic şi social şi de cum afectează ele individul. Este interesat de cercetare şi de producția de texte noi inspirate din actualitate, fără a avea de-a face cu documentarul. Îşi propune să exploreze subiecte din aceste sfere la nivelul vieții de zi cu zi, trecându-le prin ficțiune pentru a le aduce în fața spectatorului.

Teatrul Nelegiuit începe la Târgu Mureş, dar este tânăr și nomad prin excelență. Se va întâmpla de fiecare dată acolo unde trebuie, acasă poate fi oriunde îşi găsește locul. E neliniștit, deci îi stă bine cu drumul.

www.teatrulnelegiuit.ro

~ de petrusosa pe noiembrie 14, 2011.

Lasă un comentariu